Dobre rady w kuchni

0
1178

Dobre rady w kuchni

 

  • Kiedy gotujesz, zabezpiecz strony książki kucharskiej przed pochlapaniem, wkładając ją do przezroczystej torebki foliowej.
  • Gdy miód się scukrzy, włóż słoik na pięć minut do miski z gorącą wodą.
  • Jeśli przed obraniem zanurzysz pomarańczę na minutę we wrzątku, łatwo oddzielisz skórkę wraz z białą błonką.
  • Krojąc suszone owoce, maczaj ostrze noża we wrzątku, dzięki czemu susz nie będzie się do niego przyklejał. Suszone morele i daktyle łatwiej posiekać, używając  zwilżonych nożyczek.
  • Nadzienie wypełniające pieczone jabłka często wypada dołem podczas wyjmowania owoców z foremki. Aby temu zapobiec, wyłóż wydrążone środki jabłek  niewielką ilością marcepanu.
  • Oszczędzaj pieniądze – kupuj puszki z pomidorami w całości i sama je rozdrabniaj. Napełniając rękaw cukierniczy, włóż go do kubka lub niewielkiej miski, a  unikniesz rozlewania się masy.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here